Collegeblog

 • Husum & sense of place - Bert Wassink

  Terschelling is prachtig, in allerlei opzichten. Wat ik bijvoorbeeld bijzonder waardeer aan (het leven op) dit eiland is het feit, dat de geschiedenis zo duidelijk zichtbaar en voelbaar is. Dat zit vooral in de mensen, inwoners die trots zijn op hun eiland en bij wie de historie in de genen zit.

  Lees verder
 • Oerol 2016 …. ‘bijzonder’ - Bert Wassink

  Op deze regenachtige maandagochtend (20/6) groeit het besef, dat we tijdens Oerol prachtig weer hadden. En al doet de gemiddelde Oerol-bezoeker zich weersbestendig voor, het welslagen van zo’n buitenevenement is voor een belangrijk deel afhankelijk van de weersomstandigheden. Spannend is dat elk jaar weer. De weersverwachting was deze keer steeds slechter dan de werkelijkheid. Dat kan in 2016 best een paar mensen ervan weerhouden hebben naar ons eiland te komen. Maar Oerol staat als een huis en heeft dat de afgelopen tien dagen ook weer helemaal bewezen.

  Lees verder
 • Cursus - Bert Wassink

  Vandaag heb ik wel heel veel tijd om een weblogje te schrijven. Wat is het geval?
  Een 'school' voor burgemeesters bestaat niet. Gelukkig bestaat er een uitgebreid opleidingenpakket, met tal van 'modules', dat wordt aangeboden door het Nederlands Genotschap van Burgemeesters (NGB). Aardig detail: die opleidingen worden betaald met geld van de Rijksoverheid. Voor iedereen is het goed te investeren in persoonlijke ontwikkeling. Dat geldt zeker voor mij. Al was het maar omdat ik regelmatig het gevoel heb eigenlijk maar heel weinig te 'weten' ... Ergo: het kan geen kwaad af en toe een poging te wagen het  kennisniveau wat op te krikken.

  Lees verder