Corona-tijden, roerige tijden - burgemeester Hermans

Waar het corona-virus ons eerst dwong om allemaal een tandje langzamer te draaien, lijkt het er nu op dat we het tempo graag weer opvoeren. Iedereen staat te trappelen om zoveel mogelijk pre-corona-activiteiten op te pakken.

Gewoon weer aan de slag in je bedrijf, gewoon weer een terrasje pakken met vrienden en straks graag gewoon weer op vakantie gaan. Ook als mensen ‘gewoon’ nog een stapje te ver vinden gaan, zijn ze in ieder geval bezig met het ‘anderhalve meter-gewoon’.

Ik heb een mateloze waardering voor alle energie die mensen steken in het zoeken naar mogelijkheden. Wat kunnen we wèl doen binnen de beperkingen? Vooral op Terschelling is het verleidelijk de grenzen wat ruimer te nemen. Er is buitenruimte in overvloed en het virus lijkt hier verder weg dan op andere plekken in Nederland.

Als burgemeester moet ik er op wijzen dat het heel belangrijk is om alle maatregelen, die landelijk en regionaal zijn bepaald, wel na te leven. Ik voel me dan een soort spelbreker. Een rol die mij in ‘normale’ tijden niet goed past. Liever ben ik een aanjager en maak ik mensen enthousiast. Nu moet ik op de rem staan en vooral uitleggen wat er niet kan.

Het zijn roerige tijden, we staan op het punt van een aantal versoepelingen, maar mogen nog niet helemaal los. Wat brengt de toekomst en vooral: wanneer? Toch vraag ik u uw geduld nog wat langer te bewaren. Als we dat goed doen, zal het des te sneller weer ‘normaal’ zijn. En ik zal Terschelling hierbij zo goed mogelijk ondersteunen. Dat past mij!

we zitten met zijn allen in hetzelfde schip
in dezelfde schuit op de zelfde wip
we zitten met zijn allen in dezelfde schuit
en we komen er wel uit

(vrij naar: De Schuyt - De Dijk)

Reacties (0)

Plaats een reactie

Voer de letters in die onder de cijfers 11 en 12 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
a m a p i b o p a n u d e c u