Eilandgevoel in A'dam: Hessel & Tess - Bert Wassink

Beetje overdreven dit weblogje. Dat soort epistels is namelijk bedoeld voor het internet. En op dat internet is al twee dagen sprake aan een tsunamie van foto's, filmpjes en verhalen die vertellen over het concert van Hessel & Tess van zaterdagavond in de Ziggo Dome. Te Amsterdam! En terecht, want het concert was in allerlei opzichten fantastisch.

De voorpret zal voor menigeen al veel eerder begonnen zijn, maar voor mij begon het met de bootreis op zaterdagmiddag om 12.30 uur. Een volle boot, zeker als je bedenkt dat het begin februari was/is. Maar het was anders dan anders. Allemaal bekende gezichten. Heel rustig, maar duidelijk mensen met een missie.

Indrukwekkend was daarna de lange stoet van bussen waarin we met z'n allen naar Amsterdam werden vervoerd. In die van mij kon je rustig wat lezen en praten, terwijl een groep jonge dames vrolijk aan het zingen was. We werden pal naast de Ziggo Dome afgezet. De kroegen in de naaste omgeving puilden al gauw uit van de Terschellingers. Als college van B&W hadden we de voormalige burgemeesters van T. en hun partners uitgenodigd het concert bij te wonen. Samen konden we boven de concertzaal vooraf even 'een vorkje prikken'.

Om 19.45 uur liepen we met andere 'late gasten' de concertzaal binnen. Aldaar werden we met een warme handdruk verwelkomd door studenten van ons eigen MIWB. Cool!

Overweldigend was de aanblik van een volle Ziggo Dome. Wat een mensenmassa en wat een enthousiasme. We hadden een mooie plek op de 1e ring vlak bij de familie van H&T. Voor hen was dit natuurlijk ook een zeer speciale happening. Volgens mij vonden ze het spannend, maar genoten ze met volle teugen. Van bovenaf had je mooi zicht op al die bekende hoofden in de dansende en zingende massa. En op het podium!

Op het concert zijn allerlei superlatieven los te laten. Dat doe ik niet, want dan zou dit weblogje veel te lang worden. Het was in ieder geval één groot Terschelling-feest. Het leek wel of iedereen het vooral fijn vond om er gewoon bij te zijn, deel uit te maken van het geheel. De liefde voor Terschelling was voelbaar. Hessel & Tess stonden daar natuurlijk centraal in, maar het eilandgevoel werd ook gevoed door prachtige beelden van ons eiland en door het optreden van zeevaartstudenten en Douwe Wiegman. Dat het publiek, in een permanente staat van euforie tijdens het optreden, zorgde voor een constant geroezemoes namen we maar voor lief. Dat kon eigenlijk ook niet anders.

Na een show van 33 nummers (!) en bijna 3 uur lang was het voorbij. Dat wil zeggen .... er volgde nog één groot feest tot de 'Friesland' even na 04.00 uur op zondagochtend aanmeerde in de haven van West. Terug naar Terschelling was het dik feest, perfect georganiseerd door Doeksen. Met de hoofdrolspelers gewoon aan boord. En er was geen wanklank te beluisteren. Hulde!

Kortom: pure Terschelling-promotie en een fantastische manier om eilandgasten blijvend aan Schylge te binden.

Hessel & Tess: het was helemaal top. Bedankt!

Reacties (3)

Door Mary en Peter Badgasten, 06 02 2017 om 11:52
Mooie woorden van een bevlogen burgemeester. Wij hebben het precies zo ervaren. Helaas zat voor ons de terugreis er niet in, maar dat maakte het Eilandgevoel er niets minder om. Fantastische avond gehad.
Door Joke Poelstra, 06 02 2017 om 15:39
Niet aanwezig geweest, maar veelfilmpjes, foto's gezien. En de mooie worden van de burgemeester doen zeker recht aan het prachtige feest.
Door jaap schoute, 06 02 2017 om 16:58
Terschelling is een beleving, het concert is een goed gevoel.

Plaats een reactie

Voer de letters in die onder de cijfers 9 en 13 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
i g o s a n o p o t o n i l o